Lær om det yrende livet i Ytre Hvaler nasjonalpark

 

Den flotte boka «Ytre Hvaler nasjonalpark» tar oss med til Norges første marine nasjonalpark, både under og over havoverflaten. Her kan du lære mer om alt fra eremittkreps til dyphavskoraller – en flott påminnelse om hva vi tar vare på når vi plukker søppel i fjæra. Boka er skrevet av Stein Mortensen, Erling Svensen og Rolf Sørensen.

Vi deler ut syv stk bøker som premie i årets Kystlotteri, og ved å plukke søppel og delta du kan vinne én av dem. Trekningen skjer i løpet av den første uka i 2022.

Om boka

«9. september 2009 fikk Norge sin første marine nasjonalpark og nå kommer praktboka, Ytre Hvaler nasjonalpark. Bak boka står flere forskere og noen av våre dyktigste fotografer. Boken formidler dyre og plantelivet i Ytre Hvaler nasjonalpark, og morsomme historier og fakta går hånd i hånd sammen med et vell av bilder. De som elsker kysten og havet, øyer og holmer, lune viker og måkeskrik, ja de vil finne mye å glede seg over i denne boka. Likeså de som fryder seg over å studere alt fra morsomme eremittkreps, eksotiske leppefisk og driftige strandkrabber til vakre anemoner og fascinerende dyphavskoraller. Eller kystskogens mangfoldige flora og fauna. I nasjonalparken finnes over 300 utrydningstruede arter. Det utfordrer oss alle til samarbeid om å finne de gode løsningene til beste for naturen, lokalbefolkningen og besøkende. Naturarven kan vi aldri erstatte – den kan vi bare ta vare på!»

Den flotte boka «Ytre Hvaler nasjonalpark» tar oss med til Norges første marine nasjonalpark, både under og over havoverflaten – en flott påminnelse om hva vi bevarer når vi plukker søppel i fjæra. Vi deler ut syv stk bøker som premie i årets Kystlotteri, og ved å plukke søppel og delta du kan vinne én av dem