Før sommeren tok Son Spa initiativet til plast ryddedagen, som en stor dugnad for de lokale strendene. I samarbeid med Kystlotteriet gjentar hotellet nå suksessen.

Onsdag 3. oktober håper de det blir fullt av ivrige, lokale søppelplukkere på strendene i Son. – Vi stiller mannsterke opp fra hotellet, og oppfordrer hele Son til å delta på plastryddedagen på strendene 3. oktober.

Ta med familie, venner, skoleklassen, naboer, barnehagen, kollegaer fra jobben og bli med på å gjøre en forskjell, er oppfordringen fra Jannet Mathisen og Ann Jeanette Myrland. De er henholdsvis ansvarlig for Nordic Choice-kjedens miljøprogram «Yes We Care» og markedssjef ved Son Spa. Det er høyt miljøfokus i hotellkjeden Nordic Choice, både blant ansatte og i forhold til gjester.

Ved Son Spa tar de engasjementet ytterligere et skritt videre ved å også innlemme lokalmiljøet i Son i sitt miljøarbeid. – Vi vil gjerne også gjøre noe for et bedre og renere lokalmiljø, og bidra til å skape engasjement. Derfor arrangerte vi plast ryddedagen før sommeren. Både oppmøte, resultater og tilbakemeldinger var veldig bra. Vi ble cirka 40 personer som plukket ca 90 kilo plast fra strender og svaberg.

Flere av deltakerne sa også at de gjerne ble med på en tilsvarende aksjon også etter sommeren og det er derfor vi nå inviterer til nok en ryddedag. Jannet Mathisen og Ann Jeanette Myrland håper flest mulig i lokalmiljøet kan avse et par timer onsdag 3. oktober.

Representantene for Son Spa understreker at det er fullt mulig å bidra til renere strender gjennom hele året og ikke bare på de organiserte aksjonsdagene. – Kystlotteriet er i sving 365 dager i året. Nå har vi også bestilt stativer fra dem med poser som folk kan ta med seg hele året dersom de vil ta en ryddetur. På stativene blir det også hengt opp lodd som man kan henge på posene slik at man er med i kystlotteriets hoved trekning etter endt sesong!

«Yes We Care» i Nordic Choice-kjeden er et svært så omfattende og innholdsrikt miljøprogram. Hotellet har et bærekraftprogram som består av at det blant annet brukes sjøvann til oppvarming av rom, bassenger og en rekke av leilighetene i hotellets nabolag. I tillegg serveres økologisk og helst kortreist mat, fairtrade kaffe, søppel kildesorteres, det er innført mindre tallerkener i buffeen for å redusere matavfall, matavfall veies, det dyrkes egne urter og badekåpene er laget av miljøvennlig bambus for å nevne noen av tiltakene som Nordic Choice-kjeden har i programmet sitt. Og flotte smykker av resirkulert plast selges på hotellet..

Foto – Amund Lågbu

Vi i Kystlotteriet kommer selvfølgelig og håper vi blir mange hender i strandkanten på onsdag!